Bilder från livet med dig

En lördag i lugnets tecken, känns nästan som söndag. Storhandling på morgonen och nu har killarna begett sig ut en runda. Kanske borde jag följt med, med tanke på att vi haft en sjukvecka med väldigt mycket stugsittande.

 Istället sitter jag och lyssnar på musik och tittar igenom vilka bilder som ska på framkallning. Det är så svårt och det är så jobbigt att veta att med varje bild jag väljer så väljs en annan bort. Samtidigt är det som balsam för själen att titta igenom allt vi gjort det senaste året, alla leenden, några tårar, första smakisen, första havsbadet, första flygturen, första hösten. Första allt. Åh, vilken underbar resa vi gör! 

 






Tuff dag

Idag är det tufft att vara mamma. Idag är en sån dag då jag känner för att säga upp mig. Eller ringa till någon och be hen komma och hämta mitt barn. Bara en stund. Så jag kan få höra mina egna tankar ett slag. Men det gör jag inte, för jag vet att anledningen till att jag har en tuff dag är för att mitt barn har det. Ingenting är bra och allting är jobbigt. Det är då jag ska stå kvar. Fast att jag egentligen känner för att skrika i en kudde. Jag ska stå kvar och vara det han förväntar av mig, en mamma. 

Imorgon är en bättre dag.



                                                                          ♥




Alicante? Madrid? Shanghai?

Jag har drabbats av en så plötslig längtan av att åka utomlands. Vi har verkligen alla möjligheter med svärföräldrar som har hus strax söder om Alicante, mannens syster bor i Madrid med sin fästman och mannens bror bor i Kina, Shanghai med sin (snart) fru. Pengar på beoende behöver vi ju alltså inte fundera över...men om en månad börjar jag jobba och jag har sagt att jag inte vill ha någon semester förrän i höst med tanke på att att jag varit ledig så länge...men åh vad jag vill åka nununåu. Får väl snällt vänta till oktober precis som vi bestämt. Hoppas på en riktig toppensommar här hemma med massor av utflykter!



gick loss ordentligt på både apoteket och hälsokostaffären igår. bland annat fick mitt absoluta favoritte följa med hem. älskar man lakrits så älskar man det! 40 kronor i närmaste hälsokostbutik!



Husvisning

Luften ute idag har varit helt fantastisk. Varm och skön och snudd på somrig. Tyvärr har vi inte kunnat vara ute och leka på grund av febern men ett par promenader har vi tagit ändå.

Tidigare idag var vi iväg och kikade på ett hus (Ja jag vet. Hemska mamman och pappan som asar med sitt sjuka stackars barn på husvisning. Men jag ville så gärna se det..) och jag säger bara en sak: Jag vill ha det! "Också levde dom lyckliga i sitt hus i alla sina dagar". Nej. Vi var ju inte direkt ensamma med att titta på huset, och priset ligger redan på gränsen vad vi vill lägga på boende. Men jag hoppas, hoppas att dom andra tyckte att det inte riktigt passade..för åh vad det passade mig! Håll tummarna för vår skull är ni söta!

Nu ska jag hoppa in i duschen innan min tv-kväll drar igång. Tisdagar är den bästa tv-dagen!


jag har haft dåliga minnen av fläskpannkaka men för några veckor slängde jag ihop en och igår blev det en repris. sålänge den görs med bacon i så ger hela familjen den tummen upp!


feber och dans

Lilla hjärtat har haft lite feber nu ikväll. Han har varit vid gott mod ändå men lite varm och trött har han varit. Vi har spenderat slutet av vakentiden med att dansa lite Michael Jackson..himla skoj tycker T men idag ville han gärna dansa sittande på mammas höft haha. Mannen min är förresten grym på MJ-inspirerad dans och brukar alltid få köra lite uppvisning när det vankas fest, inte helt lättevertalad till att börja med men ju längre kvällen går desto smidigare är det att få några moves från honom ;)

Nu ska jag hålla kväll här. Tänkte mest kika in och önska er en trevlig sådan. Kram på er.  




Äggmacka

Så var ännu en ny vecka här. En helt oskriven sådan. Jag vaknade på ett gott humör men har på något vis lyckats surna till haha. Hoppas det är övergående och att jag åter känner mig på topp när sonen vaknar. Vi har inga planer alls idag utan tar den istället som den kommer. Eftermiddagen ska spenderas ute i vilket fall, det kan göra under för mitt humör. Kram på er.


jag är en havregrynsgröt-människa. men nu är jag inne i en period då jag är lite trött på den. något självklart substitut har jag inte men idag blev det äggmacka . ååh så gott det var! kör nog repris på den imorgon!




En söndag i mars

Killarna vaknade till slut till liv tidigare idag och vi begav oss ut. Vi gick inom affären och hade sedan lunchpicknick på en lekplats i närheten. Tid med familjen när den är som allra, allra bäst. Idag har mitt hjärta varit nära att sprängas av kärlek oräkneliga gånger och jag känner mig så otroligt tacksam för det jag har. När jag satt där på en bänk i solen på lekplatsen med min ljuvliga son springandes omkring med mannen tätt i hasorna så kände jag mig sådär genomlycklig.

Det där med sommartid/vintertid har fått en helt ny innebörd sedan man fick barn. Rutinerna blir helt upp och ner och projekt nattning pågår fortfarande här hemma (T lägger sig vanligtvis vid sju..). När han väl somnat ska vi kika på film och äta mitt favoritchocklad. Bra avslut på en bra helg.




Söndag morgon

Vi har utnyttjat morgonen till max. Lek och bus nere på vår fina lekplats. Om mannen är bakis? Jodå! Men han har lovat oss att följa med ut och köpa oss varsin glass senare. Nu ligger båda killarna och vilar och jag ska kika runt lite i bloggvärlden ett slag. Kram på er vänner, hoppas ni har en riktgt fin söndag i solen.






Kvällssvammel

God kväll vänner!

För en liten stund sedan kom jag hem från jobbet, hela långa dagen har nämligen spenderats där. Timmarna har dock gått snabbt men det är ändå väldigt skönt att ha landat hemma. Mannen är på fest och jag njuter lite av den egna tiden. Ja, jag var också medbjuden på festen men efter dagens pass så kändes det bättre att krypa ner under täcket istället.

Imorgon hoppas jag på en heldag med mina kärlekar. Våren ska fortsätta och jag skulle gärna vilja göra en liten utflykt. Vi får väl se hur det blir (läs: se hur bakis mannen är ;)

Godnattkramar till er.




Igår spenderade vi några timmar på stan med våra vänner. tittade i affärer och lunchade. ni ser den givande shoppingen här ovan haha. spannsetet kontade egentligen 50 kr men jag blev kundmedlem och fick den då för 25 (!!) kap! de skrev då in Ts födelsedatum för att kunna skicka en present till honom då han fyller år. Självklart klickades det också i om han är pojke eller flicka, så att han ska få "rätt" present. det gjorde mig förstås otroligt irriterad då jag tycker att alla leksaker är till för alla barn. Snopp eller snippa mellan benen spelar inte någon roll, barn ska erbjudas alla leksaker och vi ska inte sätta våra förväntningar, normer och förutfattade meningar på dom. jag suckar över det jag tycker är okunskap och oförmåga att tänka utanför lådan men blir väldigt stolt över mig själv, att jag kommit till denna för mig, nu självklara insikt. det gör mig lycklig, att jag ger mitt barn dubbelt så många förutsättingar.




Napptokig

Jag var så himla nöjd för ett par månader sedan "Näää, men T har baaaara napp när han ska sova eller är ledsen...". Jovisst. Hur utecklades det sen då? I takt med att hans vilja har blivit större och att han insett att han faktiskt har något att säga till om så står han under "napphyllan" och gnäller som en olycklig hundvalp flera gånger om dagen. Och ja, det är så svårt att neka honom när han så gärna vill ha det. Han går först till sängen och hämtar Gittan (gosekaninen), och förstås behövs en napp för att göra goset komplett. Svårt att neka. Jag tror vi skjuter på fajten och lever i harmoni med vår nappunge ett slag till.

Jag har sovit så otrolit skönt inatt. T tog sovmorgon till halv åtta och jag vaknade till och med tio minuter innan honom. Idag skiner solen och om en stund ska vi gå ner mot stan. Hoppas ni får en underbar fredag!




Sängen kallar


Jag har verkligen gett allt vad jag har idag. Klockan är inte ens åtta men snart kallar sängen det kan jag nästan redan höra. 

Trots sömnbristen har vi haft en riktigt fin dag, jag och min skatt. Solen har lyst på oss och när vi var ute och lekte så åkte till och med våra jackor av..våren är sannerligen här på riktigt och det känns så härligt i hela kroppen.
Jag minns hur jag förra sommaren tänkte på hur nästkommande sommar skulle bli; med en ettåring, sandleksaker och spring i benen. Och nu är vi där. Imorgon är det jag som går och köper spann och spade till min son, nu har han lånat de andra lekplatsbarnens saker lite för många gånger, jag får snart skämmas haha. 

God natt fina vänner. Vi hörs igen imorgon ♥ 

 
vid påsk förra året. även då hade vi underbart vårväder.


Himmelsk yoghurt


Nu har jag piggnat till lite och känner mig som en mycket trevligare människa. T har gått och lagt sig en stund och jag njuter av lugnet ett slag. Solen lyser även idag så vi borde verkligen ta oss ut sen. Den gör ju gott för både kropp och själ ♥




Jag är vanligtvis ingen yoghurtmänniska. jag tycker liksom inte att det är särskilt gott, lite för surt liksom. Men dom få gångerna jag jobbar natt så brukar det slinka med någon liten burk med yoghurt i jobbväskan. Igår plockade jag på mig den här från danone när jag var på ica och måste verkligen tipsa er..guuuud så god, verkligen perfekt! Säkert 78 sockerbitar i en liten burk men som lyx till helgfrukosten kan den absolut funka!

 

Utan skönhetssömn

Efter att ha varit vaken hela natten så funderade jag över om jag skulle strunta i att gå och lägga mig dom två timmarna som mannen kunde stanna hemma från jobbet för att ta hand om sonen eller om jag skulle lägga kinden mot kudden en stund. Jag valde det sistnämnda men det kanske var dumt? När mannen kom och väckte mig för en stund sedan kände jag för att gråta. Tortyr.

T har tydligen sovit dåligt i natt så han är trött och lite gnällig. Och jag är trött. Och lite gnällig. Härlig kombination. Har en förhoppning om att han sover låååång lunch sedan. Nu blir det frukost för min del..hoppas jag är en lite trevligare mamma efter den.




Jobba natt


Med tanke på att jag vaknade tidigt idag och att sonen sedan bestämde sig för att bara sova middag en halvtimme(!!) så kände jag mig lite tveksam när poolen ringde förut och frågade om jag kan hoppa in och jobba inatt. Dagen har verkligen gått i ett och jag har inte hunnit sitta ner och vila något alls. Men visst tackade jag ja. Pengar är ju alltid välkommet i den mammalediga plånboken.

Om en stund ska jag alltså ge mig ner mot stan för att ta bussen till jobbet så jag tänkte passa på att önska er en trevlig kväll nu. Vad har ni gjort idag? berätta gärna så har jag nått att läsa mitt i natten.

kram.


påväg mot lekplatsen tidigare idag

Dagismössa

En av Ts allra första och bästa kömpisar heter Elias. Nästa vecka är det dags för honom att skolas in på dagis. Det känns lite speciellt för jag och hanns mamma lärde känna varandra under gossarnas första månader och har liksom följts åt under mammaledigheten. Vi har diskuterat amning och vakennätter. Gått till öppna förskolan och babysång. och nu kommer vi stå ensamma kvar. Jag och T.

Okej så dramatiskt är det förstås inte. Dom kommer finnas kvar men nder vardagarna kommer dom inte ha tid för oss. Under veckan tänkte jag ta mig ner till stan och köpa en liten "börja dagis-present" till Elias. Eftersom jag älskar geggamoja så ligger en sånhär mössa nära till hands. Hoppas att dom finns i butik, helst den gröna...







Tidig timme

God morgon vänner (med betoning på moooorgon)!

Varannan dag stiger mannen min upp redan vid fem för att gå iväg och träna. Idag vaknade jag till och stod i valet och kvalet om jag skulle dra täcket över hunudet och somna om eller om jag skulle utnyttja stunden för mig själv. Jag valde det sistnämnda som ni kanske förstår.

Det ramlade in så galet mycket kommentarer här igår. Otroligt roligt! Tänkte ta tillfället i akt att kika in hos er nu...slöläsa bloggar är väl ett superbra sätt att starta den här onsdagen? Idag har dom lovat sol så vi har bokat in en dejt med min vän och hennes skrutt. Kram på er. 


vaknar jag tidigt och utan att T ropar på mig så brukar jag ligga kvar i sängen och kolla twitter och facebook. mjukstarta dagen lite..



Middagstips



Jag äter inte korv och har saknat korvstroganoff lite (ja stroganoffen, inte korven då ;). Det är en så lätt men ändå god rätt! För någon månad sedan snubblade jag över dethär receptet och har lagat det några gånger sedan dess. Så gott!

Bryn lök och vitlök i smör. Ta upp det när det blivit mjukt och i med kyckligen i pannan. Bryn och häll i löken. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra i tio minuter.

Vi äter det med fullkornsbulgur och sallad men där är ju valet fritt!




Multikultibröllop och klänningar


I sommar ska jag äntligen få gå på bröllop! Äntligen, för det har verkligen varit tunt med sådana dom senaste åren så jag är verkligen glad över detta!

Det andra bröllopet är då mannens bror ska gifta sig. Det ska bli väldigt spännande att se hur dom lägger upp det hela eftersom han är från iran och bruden är svensk. Vissa av gästerna kan inte svenska då dom bor i Belgien så lite trixigt blir det att få alla att förstå och känna sig delaktiga. Jag kan tycka att det känns så opersonligt med engelska men det är kanske så det får bli, även för oss? Då pratar jag om inbjudningar och underhållning på festen. Cermonin kommer förstås vara på svenska. Ett multikulti-bröllop precis som vårt kommer att bli den dagen det är dags för oss!


Tänkte snart börja kika runt på klänningar. Min första tanke var att köra på ett fodral och klackar och på så vis ta tillfället i akt att känna mig lite snygg haha (händer kanske inte jätteofta just nu ;). Men för bekvämlighetens skull så kanske det blir en maxiklänning ändå. Hittade denhär och blev störtförälskad. Men nästan 2000 kronor för en klänning som kommer användas sällan känns inte riktigt som något för mig och min mammapeng... 




Han kommer med solsken till mig


Jag har ju försökt dra ner på bilderna på T här på bloggen. Det har ju fungerat bra men det har också gjort att jag faktiskt plockar fram kameran mer sällan för att fotografera honom. Igår vid frukosten tog jag faktiskt tag i det och nu kan jag inte riktigt låta bli att börja den här dagen med att dela med mig av mitt solsken till er också.

God morgon vänner. Jag önskar er en underbar tisdag





kalasfeeling

Det är så härligt att återuppliva gamla barndomsminnen ibland. Som när jag köper tablettaskar; saltakatten, tuttifrutti och viol- det påminner mig om barndomen.
Samma sak var det igår. Vi skulle få besök av våra vänner och jag gick iväg för att köpa något som vi kunde fika på. Fick ett infall och köpte GB big pack, kolasås, chockladsås och strössel. Här blir det kalas tänkte jag glatt när jag betalat och skuttade hem. Och visst påminde det mig om alla otaliga kalas jag gått på som liten! Sen att våra vänner tydligen går på diet och inte alls ville äta av mitt lilla mästerverk behöver vi ju inte prata om. Mer till mig ;)






En blaha-dag

Hej vänner. Sonen har precis åkt iväg med sin pappa på äventyr så jag har lite tid för mig själv och tänkte då passa på att säga het till er. Har ni en bra helg?
Igår körde vi igång helgen med storhandling. Att gå och handla när dom flesta andra fortfarande ligger och sover är något vi måste göra oftare, det var så lugnt och skönt i affären så. På eftermiddagen kom min Josefine och hennes Anders hit och omgicks med oss, mysigt!

Idag har jag inte gjort ett skit. Jag sitter här och har inte ens kammat håret. Jag känner mig så himla blaha, och tar mig inte för någonting när jag är helt ofixad och sunkig. Måste ta tag i det snart för lite senare får vi besök av ett par vänner. Får börja fundera på vad vi ska fika på också..Nä hörrni jag kanske skulle hoppa in i duschen så att jag piggar upp mig lite? Så får det bli!


mannens pizzarester från igår fick agera lunch till mig idag


lek och ikea

Nu sitter jag här i soffan och väntar på att T ska vakna. Eller ja, han får gärna sova en stund till men sedan ska vi åka med hans farmor och farfar till ikea. Har hört rykten om att vi ska bli bjudna på persisk mat i Göteborg också, så det håller jag en tumme för. Så gott!
Förmiddagen spenderade vi ute i det lite ruggiga vädret. En liten lekplatsdejt med våra vänner var äntligen på sin plats efter att sjukdomar avlöst varandra den senaste tiden. Dom är så galet söta tillsammans, våra små gossar! Det känns fint att tänka på att dom följts åt sedan dom bara var två och tre månader gamla och förhoppningsvis kommer dom fortsätta leka med varandra länge till.
Nu ska jag kolla kontot och se hur stora utsvävningar jag kan göra på ikea sen ;) Trevlig fredag på er vänner!




Almanacka

Jag får ont i magen av försäkringskassan. Som att jag liksom redan i förväg vet att det kommer bli fel när jag måste ta tag i eller ändra något. Nu loggade jag dock äntligen in efter att ha skjutit på det i några dagar (läs veckor). Hoppas nu att det blev rätt och att jag får mina pengar så som jag tänkt. En månad fick jag inga efter att jag varit där inne och pillat haha!

Generellt tycker jag att jag behöver strukturera upp mitt liv lite. Hela förra året gick jag utan almanacka (glömde bara en bvc-tid) men förra veckan gick jag faktiskt in på akademibokhandeln och plockade på mig en. Nu ska här bli ordning och reda! Har en hel del jobbpass som jag lätt kunnat glömma om jag inte skrivit ner dom. Känns så skönt att äntligen ha allting samlat så att jag slipper förlita mig allt för mycket till hjärnkontoret..



2012..älskar att tänka på vad resten av detta året kommer ha att erbjuda. jobbtider, javisst men också en hel del annat <3



Bara för att


Kikar in för ett snabbt hej. Den lilla i familjen vaknar nog vilken sekund som helst. Hans farmor och farfar kom hit för att träffa honom men han sov sig igenom hela deras besök. Trevligt!
När han vaknat så ska vi bege oss ut i solen igen (var ute en runda på formiddagen också) fast först måsta jag faktiskt fixa ihop lite lunch till mig. Nä hörrni dethär inlägget kan nog gå till historien som det mest tråkiga och meningslösa. Kanske ska runda av det redan nu innan jag kommer igång på riktigt med mitt malande om meningslösa ting. Vi kanske kan höras ikväll igen!





En dag att minnas

Igår upplevde jag en så härlig känsla. Jag blev så glatt överraskad då jag fick höra något helt oväntat. Ett såntdär "Är det sant? Är det sant? Är det verligen sant?-ögonblick". Åh jag är så glad, pirrig och förväntansfull och hoppas att jag snart kan dela med mig till er!

Idag var det tydligen morgon klockan fem. Så fast att klockan bara är halv åtta nu så känns det som att det snart är lunch haha. Om ett par timmar ska jag och T ta en promenad till en park här i stan och möta upp våra vänner där för lek och mamma-prat. Jag var och lekte med T vid vår lekplats igår och det var det mest underbara jag varit med om på länge. Han sprang omkring i den varma vårluften och lekte. Ville testa allt och gjorde det också. Åh..när blev min bebis ett barn? 

Önskar er den bästa av vårdagar ♥ 


tar jag fram min telefon så slutar det såhär. tar jag fram datorn så är det på samma vis. lika bra det kanske..tekniken får man ängna sig åt när barnet sover haha (fast just nu gick det faktiskt helt okej).

 


Finaste bebisen ♥

Nu har jag landat hemma hos mamma och pappa igen efter ett dygn på äventyr. Det har varit så mysigt att få träffa min vän som verkligen är mig kär och hennes lilla bebis. Kan fortfarande känna den där underbara bebislukten på mina kläder, åh så gott hon luktade och så underbar hon var!
Vi han med att fynda en massa kläder på barnloppis, äta massa godis och titta på melodifestivalen (min favvis vann, hurra!). Sen fick jag sova med öppet fönster hela natten, det som jag älskar så mycket men som min man verkligen inte uppskattar. Hoppas verkligen att det inte dröjer allt för länge innan vi ses igen ♥

T har haft det så himla bra här hos mormor och morfar. Blivit bortskämd som vanligt och till och med fått sin första glass. Dom passar på när inte mamman är i närheten haha. Nu saknar nog pappan sin lille skrutt så imorgon får vi ta tåget hem till honom igen. Men först blir det mys med familjen. Vi var och köpte glass och kolasås innan så det ska vi krypa upp i soffan och kalasa på. Trevlig kväll mina fina.






Mot Malmö!


Om allt har gått som det ska så är jag på väg mot Malmö nu. Idag ska jag spendera dagen med min allra finaste Josephine, åh jag är så lycklig över det! T ska spendera det närmsta dygnet med sin mormor och morfar. Det ska säkert gå bra men dom senaste dagarna har han varit så fasligt mammig och velat ha mig nära mest hela tiden så lite ont har jag i hjärtat, det ska jag villigt erkänna. Så fort jag inte är i närheten så är han ju glad ändå så jag hoppas att det är lika idag.

Nu ser jag fram emot en lördag med ett efterlängtat åretseende med min vän och bebigos så det står härliga till♥

Kram på er fina.


när det begav sig för några år sedan


Uppfräschning


Drog igång denhär fredagen med att akutboka en frisörtid. Håret var nämligen i just akut behov av en uppfräschning..herregud, det var typ gult och superslitet.
Gick till en frisör jag aldrig varit hos innan men hon var så duktig och trevlig. Jag som som vanligtvis tycker att det så sååå jobbigt att kallprata med frisören när jag helst av allt bara vill sitta och slappa hade en riktigt trevlig stund. Och gick nöjd därifrån. Har börjat lägga lite mörka slingor i håret nu, målet är att bli mörkblond så småningom. Jag är så trött på utväxten som kommer på två röda sekunder och vill ha en färg som liknar min naturliga mer. På bilden ser det väldigt ljust ut men jag tror nog det är snäppet mörkare egentligen.

Toppenstart på denhär helgen. Det här var precis vad jag behövde just nu!





Goda ting


En av dom bästa sakerna med att vara hemma hos mamma och pappa är alla dom goda sakerna som finns här. Sjuttioelva olika sorters pålägg lika många juicer, massa grönsaker, ostar och frysen fylld med olika bär. Det tog jag fasta på precis när jag gjorde mig en liten lättlunch i form av en smoothie. Mmmm så gott! Svårare blir det när jag försöker hålla sockerstoppet som påbörjades i fredags. Pappa kom hem med en chocklad som han vet att jag gillar igår. Och då kan man ju inte annat än att äta av den (berättade även för honom om den sjuuuukt goda marabouchockladen med lakrits i..undrar om han fattade vinken ;)

När barnet mitt har vaknat beger vi oss bort till kusinerna och leker lite tänkte jag. Skitbra att jag bara tog med mig vårskor och sulkyn hit..med tanke på den härliga snön som har kommit menar jag. Skönt att dom lovat oss våren tillbaka till helgen.



I hemmets lugna vrå

Senaste dygnet har varit lite uppochner-vända världen med mycket känslor i omlopp. Nu har jag iallafall äntligen landat i soffan hemma hos mamma och pappa efter en förmiddag på tåg och en eftermiddag med bus hos kusinerna. Barnen har lekt ute och T somnade som en slagen hjälte på mormors bröst redan vid fem. Men då kom elaka mamman och knep honom i tårna ;)

Som sagt, nu är det soffmys som gäller här med mörk chocklad och sveriges mästerkock. Älskar att vara här hemma. Dethär är verkligen en plats som har en speciell och viktig plats i mitt hjärta, som jag kan åka till och bara vara och få massor med ny energi. Ja, hemma helt enkelt ♥ 


liten snutt tog en tidig nap på tåget imorse. skönt för mamman som kunde sitta och bara vara en stund.



Tillfälligt avbrott


Visst är det typiskt. Tänkte sätta mig vid datorn, behövde skicka lite mail, boka tågbiljett och logga in på försäkringskassan men då funkar förstås inte internet. Har en viss inre stress här nu haha.

Hoppas mannen kan fixa när han kommer hem. Nu ska jag och plutten snart bege oss ner på stan. Du och jag får höras när tekniken funkar igen. Kram <3


Hej måndag!

Rutinerna är helt satta ur spel här hemma. Även idag ville T lägga sig för att sova tidigt. Redan halv tio! Jag hoppas att vi snart kommer tillbaks till gamla mönster där vi stiger upp vid sju, äter lunch vid 11 och sover därefter. 

Jag själv går fortfarande i pyjamas. Ska snart slänga på mig träningskläder så att vi kan ge oss ut på PW när snutten vaknat. Vi vågar nog inte riktigt med att träffa vänner idag heller. Även om sjukan är borta så har jag ju trots allt en snorunge. Och snorungar är väl sådär poppis hos andra småbarnsföräldrar va? ;) Vi tar dagen som den kommer helt enkelt.


Ha en härlig måndag finisar! Kram på er.



skulle boka tvättid igår och det var förstås fullt dom närmsta dagarna. så jag och T har sysselsatt oss med lite handtvätt nu på morgonen. på onsdag åker vi iväg och då vill vi förstås ha favvoritkläderna nerpackade.



Jag är med dig vart du går




                                                                                                                        sommar 2011

All denna kärlek. Jag kan bli tokig. Att ha barn är sannerligen att leva med sitt hjärta utanpå kroppen. Att ha barn är att vända upp och ner på livet och att aldrig mer vilja vända tillbaka. Att ha barn är den största lyckan och den största av gåvor. Jag har allt. Jag har verkligen allt. Ibland måste jag stanna upp, tänka efter för att se det lite extra. Lyckliga, lyckliga jag. Inget mer behöver jag. Inget mer fattas.




Bättre tider

God morgon söndag!

Igår kände jag mig lite nere då snutten fortfarande var dålig. Febrig, håglös och utan någon matlust. Det började kännas väldigt tröttsamt. Tänk då vad glad man blir när man vaknar av en betydligt piggare liten som springer omkring och hittar på bus igen! Någon matlust har han inte så han får väl leva på välling ett tag till (hur gör dom som har barn som inte dricker välling? Jag förstår inte).

Jag gissar att vi kommer köra ännu en lugn dag idag. Efter en vecka utan social stimulans så känns det verkligen bra att T är på bättningsvägen. Nu vill vi ut, leka och umgås!! En promenad ska vi nog få till iallafall. Friskluft skadar ju aldrig.



det är såhär vi morgonmyser nuförtiden. igår kom mannen hem med en ny bok till T. den premiärläste vi idag.



Träningstaggad

Jag har kommit in i ett sånt härligt vårrus dom senaste dagarna vilket för med sig massor av energi. Inte så vältajmat förvisso när resten av familjen är sjuk men ändå. Igår körde jag ett träningspass och för en stund sedan körde jag ett nytt. PW i solen och styrka hemma, och det känns så himla härligt att vara igång igen efter en stund på latsidan. Toppen med att ha en man hemma som verkligen kan det där med träning, han kan ge bra tips när fantasin tryter.
Från och med igår kör jag även med en vecka sockerfritt. Senast jag gjorde så var i januari och det gick verkligen över mina förväntningar och nu behöver jag "rensa" igen. Känns så skönt!




Blå himmel och sol


Vid sex var det tydligen dags att stiga upp idag. Och det är ju fortfarande morgon..vi som har varit vakna en evighet haha! Solens strålar tittade dock tidigt fram med löfte om en dag med härligt väder. Åh så glad man blir. Den gör så gott för både kropp och själ, den där solen. Vi har redan hunnit ut en sväng eftersom vi behövde lite grejer i affären. Idag åkte vårskorna på!
I eftermiddag har mannen min lovat mig thaimat. Ser fram emot det. Tror dock vi beställer hem för man vet ju aldrig vilket hömör vår snutt är på. Sist vi var ute och åt med honom fick vi äta i omgångar..;)

Trevlig fredag kära vänner!






Laddar inför vår och sommar

I takt med av vårkänslorna kommer smygande och det faktum att det är så roligt att få shoppa till ett barn istället för en bebis så blev det ett par klick inne på h&m tidigare idag. Det var egentligen linnebodysar som jag var ute efter. Tycker att det är så praktiskt att ha under tröjor så att det inte blir en glipa och på hm har dom upp till storlek 92.
Nåväl En tröja och ett par badshorts kommer dimpa ner här hemma om någon vecka också. Åh så fin han kommer bli i det! Ser vekligen fram emot att gå till stranden med T den här sommaren. Spann, spade, badshorts och en liten pepparkaka. Underbart!








Regnbågen är till för alla!

Det blir mycket stugsittande nu när sjukdom härjar i pluttens kropp. Längtar till att sätta på honom vårskorna så att vi får komma ut och andas vår. För igår kände jag det på riktigt. När jag gick sträckan mellan bilen och jobbet så luktade det vår och jag blev så lycklig i hela kroppen. Idag lyser solen med sin frånvaro men på imorgon har dom lovat stor sol och ett gäng plusgrader. Lycka!!

Nu ska jag försöka hinna med att klicka mig in på h&m och lägga en beställning må lite "måste-ha" saker till min lilla skrutt. Det är så roligt att handla till dom små och extra roligt är det när det faktiskt behövs. Annars blir det gärna att man köper bara för att det är fint trots att garderoben redan är full...




Lady Dahmer twittrade så fint igår, att regnbågens färger är till för alla. Hon sätter ofta ord på mina tankar..dom där orden som jag har så svårt att få fram själv skriver hon ofta. Just det där att flickors garderob ofta består av 90% rosa och pojkars motsvarande blått tycker jag är helfel (men det kan väl ingen missat?). Varför har vi så stort behov av att sätta våra barn i fack? Varför gillar vi inte olika? Att inte fler förstår att färger visst sänder ut budskap om hur vi är och att vi blir bemötta därefter (en rosa pluttinuttprinsessa blir förstås bemött på ett visst sätt och blir ofta kommenterad utifrån sitt utseende. Det är det hon får med sig när hon växer upp. Hur VIKTIGT det är att vara fin och söt. Att det är flickor som får ätstörningar är väl inget konstigt?)

Jag har gjort en helomvändning när det gäller kläder och färger. När T låg i magen skulle det var ljust och vitt och stilrent. Nu när han finns så har han lärt mig hur underbart det är med mönster och regnbågens alla färger. Att han har rätt till allt och att jag inte har rätt att bestämma i förväg vad han ska tycka om. Jag kommer aldrig välja bort något för att mitt barn har ett vsst kön. Här hemma kommer det aldrig finnas en blå eller rosa garderob. Det kan jag lova.

Och bara för att förtydliga. Vi är alla olika och vi tycker alla olika och vi vet alla vad som är bäst för våra egna barn. Man behöver inte tycka samma och jag dömmer absolut inte dom som gör på annat vis med sina små. Detta är dock ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat och jag kommer säkert ventilera mer här när jag känner att det behövs. För det gör det ibland.




  


RSS 2.0