På jobbet


Hej vänner!

Nu har jag landat här i soffan en stund. Kvällarna är väldigt lugna här (så nu hoppas jag ni uppdaterar era bloggar ordentligt så jag har lite kvällslektyr ;). Har bäddat sängen med det uuunderbara vikarietäcket- och kudden och ser fram emot en god natts sömn.

Mitt lilla hjärta har varit så väldigt skruttig idag och det kändes lite jobbigt att lämna honom tidigare. Jag har själv fått ont i ryggen vilket kan vara tecken på att sjukdom är på väg även hos mig. Hoppas inte!

Ha en fin kväll nu raringar <3


Bland snorpapper och alvedon

God morgon vänner!

Här fortsätter sjukstugan. Lillen har 40 graders feber och är förstås väldigt hängig. Nu har han krypt ner i sängen en stund igen. Det är jobbigt att se honom så skruttig men samtidigt är det fasligt mysigt att få gosa med honom hela dagen. Det är nämligen det enda han vill göra, stackarn orkar ingenting.

Klockan fyra får dock pappan komma hem och ta över för då ska jag iväg och jobba på mitt vikariejobb. 16 timmar ska betas av, men då har jag sovande jour. Ser nästan fram emot det haha..ni vet säkert själva hur bra feberbarn sover ;) En natt utan uppvak låter ganska skönt i mina öron (fast T var faktiskt bara vaken en halvtimme i natt så jag ska absolut inte klaga..).

Nu vaknar min lilla snutt igen. Åter till sjukstugan!





Liten sjukstuga

Det blir ett lite tidigare hej från mig idag. Mitt lilla skräp som visst är lite krasslig somnade precis i min famn. Nu har han fått lägga sig i sängen så får vi väl se om han vaknar för lunch om en stund.
Det kommer med andra ord bli en lugn dag idag. kanske går vi ut en sväng och slänger ett brev på lådan (och köper glödlampor!! GLÖM EJ!! Jag är fruktansvärt trött på det kompakta mörkret vi lever i om kvällarna efter att lampa, efter lampa lagt av här hemma).

Eh. Nä hörrni. Jag blir inte roligare än såhär just nu. Bjuder på en bild på mig själv för ovanlighetens skull. Håll till godo ;)


på hotellet i lördags.


Påfyllnad i garderoben

Idag har vi haft mannen hemma. Väldigt härligt att förgylla vardagen på det viset. Vi var nere på stan en sväng och shoppade lite till vårt hjärta. Jag har rensat ut lite i hans byrå och har en bättre överblick på vad han behöver. Tycker det är så himla skönt nu när han kan använda sina kläder lite längre tid och att dom inte behöver bytas ut var och varannan månad. Men nu har vi haft storlek 86 i en eeeevighet och jag börjar bli sugen på att köpa lite nytt så idag tjuvstartade jag lite med ett par pop-tights i storlek 92.

Här nere kan ni se hur snygg plutten är i dunjackan han fått av sin farbror. Vi provade den idag och jag hoppas verkligen att den fortfarande passar till hösten. Ännu är den lite stor så det borde funka! Jag har fortfarande inte smält att min lilla bebis kan gå och spenderar mest hela dagarna med att titta på honom. Jag är så stolt. Min älskade son!




Ny energi!

Den här helgen har gett mig så mycket och jag känner mig verkligen fylld av ny energi. Precis vad jag behövde!

På lördagmorgonen kom mormor och morfarn hit och tog över sonen. Jag och mannen min satt oss i bilen och körde iväg mot ett soligt Göteborg. Där blev det lite shopping, lunch och fika innan vi checkade in på vårt hotell. Vi drack ett glas vin och åt goda chockladpraliner innan vi gick ut för en drink och sedan bio. Vi såg en tidig film för vi är ju trots allt småbarnsföräldrar som gärna kryper ner i sängen runt tio-tiden. Det gjorde vi även igår..vi köpte med oss lite mat och tog upp på rummet också låg vi där i sängen och tittade på film. Jag njöt verkligen av varje sekund!

Eftermiddagen idag har vi spenderat hemma hos svärisarna där det bjöds på persisk mat, idag serverades min favoriträtt. Fick även med oss ett paket som Ts farbror skickat till honom från kina där han bor. Två par converseskor, en dunjacka och en radiostyrd bil. Jag blev så glad för skorna, han kommer bli söt i dom!





Njuter av livet!


Barnet är med mormor och morfar och jag och mannen har begett oss till Gbg. Shoppar, njuter av solen, äter gott. Ikväll blir det bio och hotellövernattning. UNDERBART. Jag njuter av varje sekund!


fredagsmys och prinsessnamn

Här sitter jag. Fortfarande i myskläder (ja vi kan väl kalla det fredagsmys?). Teven är på och jag hoppas att snart få veta vad prinsessan ska heta. Tycker det är så spännande med namn och är väldigt förtjust i just de kungliga traditionella namnen. Christina hoppas jag dock att dom hoppar då jag är smålänning och känner mig lite som Karl-Oskar när jag ska säga det..I övrigt är jag öppen för det mesta.

Nu ser jag kungen här. Jag återkommer senare ;)

Update: Nämen Estelle! Så otippat! Gillar verkligen att hennes föräldrar vågar tänka utanför lådan. Hoppas vi får se henne snart..Nåväl så länge kan vi ju njuta av min egna skönhet med sin allra, allra käraste vän- Gittan! Det är såå underhållande att se hur fäst han är vid sin lilla kanin. Hittar han en napp så rusar han direkt och hämtar Gittan, då är det gosdags! ;)





Besök på ingång

När vi steg upp i morse och vi möttes att grå dimma och regn kände jag att dethär skulle bli en lååång dag. Dom senaste dagarna har varit ovanligt lugna och planlösa. Nu är vi verkligen i behov av lite socialt umgänge och som tur är tänkte vår vän lika. Så alldeles snart, när plutten vaknat väntar vi på att hon och hennes två små kommer hit och vänder upp och ner på hemmet. Det ser vi fram emot! Ett snabbt hej från mig idag. Kram på er fina!

 
blev det någon semla för er igår? jag trodde jag skulle gå semellös genom fettisdagen men när jag badade sonen på kvällen så gick mannen iväg till konditoriet och köpte en varsin semla till oss som vi kalasade på när lillen gått och lagt sig och lugnet infunnit sig. Ibland är det enkla fasligt gott ♥


Slaskväder

Gummistövlarna åkte fram och vi gick ut i slasket en stund. Sonen fick traska och krypa omkring lite också och var dyngsur och vansinnig när jag bar in honom. Han var inte alls klar med uteleken. Dumma mamma.
Jag känner mig tillfreds med slsket. Det är dags nu. Snart är det mars och jag börjar mer och mer känna mig redo att välkomna våren. Jag längtar.

Våren har länge känts lite jobbig att tänka på då det är dags att säga hejdå till det mammalediga livet och börja jobba igen. Mammaledigheten som länge kändes som att den skulle vara för alltid. Men allt har sin tid. Faktiskt, det är så. Och även fast det inte är dags för förskola för lilla T ännu så känns även den tanken bra. Hans vän ska börja om en månad och jag kan på något konstigt vis se fram emot tills det är vår tur. Jag börjar jobba om ett par månader och i höst börjar mitt stora lilla barn på dagis. Var sak har sin tid.





Din lycka är min

Jag känner mig helt slutkörd i hela kroppen. Orsaken till detta är bad. Jo för idag tog vi oss faktiskt till badhuset för första gången med vår lilla kärlek. och vilken hit det blev! Vi plaskade runt i den uppvärmda bassängen ett bra tag och T testade till och med på att dyka under vattnet ett par gånger. Vi avslutade det hela med en stund i bubbelpoolen. Underbart! Lycka nu för tiden är att se min älskade son lycklig..vad mer kan man begära?

Men som sagt är vi alla rejält möra nu. T sov ett par timmar och har nu åkt med pappa till farmor och farfar. jag vinkade glatt av dom och har myst ner mig i soffan med en kopp te. Nu ska här njutas av lugnet kan jag lova.

Kram på er vänner (så tysta ni är förresten. Jag vill veta hur det är med er!)




En fredag

Nu har vi landat hemma efter en förmiddag hos vänner. T fick busa (läs jävlas med) deras hund och jag fick gosa med en pyttebebis. Lätt som en fjäder och alldeles underbar. Såntdär hjälper inte mig att lugna ner min bebislängtan haha.

Nu sover mitt lilla hjärta och jag njuter av den där underbara egentiden som man har en timme om dagen. Love it! När T har vaknat blir det lek innan det är dags att köra igång middagen. Tänkte göra pannbiff med potatis idag. Fredagsmiddag..hade nästan glömt att helgen står och knackar på dörren, vad härligt! Så trevlig fredag på er vänner!


jag köpte på mig en budgetvariant av moroccanoil efter att har testat syrrans mer exklusiva. men sedär denhär funkar superbra på mitt hår så jag kör nog butget även framöver ;) 50 kronor på hm.



Med snö och vänner

Vilken fin dag vi har haft idag, jag och mitt lilla hjärta. Vi gick ut på morgonen och busade i snön. Att gå ut innan lunch istället för efter är något vi måste göra oftare. Ibland känns timmarna efter frukost som en väntan på lunch och så vill jag inte ha det. Vi måste börja utnyttja även dom!

Vi kom aldrig iväg till våra vänner men fick istället besök av ett par andra. Härligt att spendera timmarna innan läggning tillsammans. Jag älskar att bygga upp nya vänskaper, det känns så bra att man inte har några förutfattade meningar om varandra utan kan vara den personen som man faktiskt vill (när man umgås med vänner från grundskolan till exempel så har man ju alltid det "bagaget" med sig. På gott och ont förstås).

Nu ska jag nog plocka fram en bok jag köpte häromdagen, lägga mig i sängen och läsa. Gud så härligt.



Grublerier utan slut


Jag passar på att säga god morgon till er innan T har vaknat ordentligt och den här dagen är igång.

Jag går omkring med en så jobbig känsla i kroppen. Det känns lite som rastlöshet över att inte veta om jag någonsin kommer få det jag önskar. Jag är inne i en evig väntan som kanske aldrig kommer att ta slut och jag blir galen av att inte veta! Flummigt värre men det är så det är just nu...

Idag beger vi oss antagligen iväg till våra vänner. Det ska bli skönt, jag behöver ventilera lite tankar. T ska få leka med sin kompis och jag ska få gosa med en liten bebis. Men det är först efter lunch och vila, nu på förmiddagen betar vi nog av lite lek i snön. Kramar till er.





På hemmaplan

Jag lämnade datorn hemma i torsdags när vi åkte hem till mamma och pappa men igår landade vi på hemmaplan så nu kan ni vänta er lite uppdateringar igen.

Vi har verkligen haft underbara dagar med massor av god mat och godsaker. Vi har firat storasysters födelsedag (jag firade den i trappan med min son som har en konstig hang up på just trappor. Det var sådär kul att springa där upp och ner medan dom andra åt och umgicks haha), T har varit ute och busat i snön med morfar och jag har fått lite härlig tid för mig själv.

Igår kom vi åter hem till vår kärlek, på just kärlekens dag. Blommor, chocklad, tända ljus, överraskning, ja sånt som hör till njöt vi av under kvällen. Det kändes fint att uppmärksamma kärleken lite extra.
 







En utmaning


Sitter här och funderar över om jag just tog ett förhastat beslut. Sen innan var det bestämt att jag skulle jobba 17.15-21.00 idag. Nu ringde dom och frågade om jag kunde ta natten också. Alltså 17.15-07.00. "javisst" svarade jag och kom först efter samtalet på att jag ju har T att ta hand om imorgon haha. Jag ska alltså vara vaken till imorgon kväll...får se det som en utmaning ;)

När T har vaknat nu så går vi bort till affären och köper lite nödvändigheter så att jag klarar natten. Får nog lyxa till det lite tänkte jag. Ska ta med datorn till jobbet och sitta och sortera bilder, vilka som ska på framkallning och sådär. Får förvalta mina timmar väl! Det blir nog bra dethär. Och tänk så skönt det kommer bli att få gå och lägga sig imorgon...



Igår hittade jag äntligen denhär lilla bokboxen till min lilla bokmal. tio små böcker för 79 kronor. ett riktigt fynd! finns att köpa på akademibokhandeln.




Tankspridd

Åh. Jag har så fasligt svårt att fokusera på någonting alls idag. Tankarna är på helt andra ställen.

Nu sover lillen iallafall (efter att ha ÄTIT. Ja han åt lunch idag och jag är så lycklig!). Jag ska boka biljett så att vi kan ta oss ner till mamma och pappa på torsdag. Sen går vi nog ner till stan, T och jag. Hämtar ut biljetterna och kikar efter födelsedagspresent till den blivande trettioåringen, ja min syster alltså.

Hoppas ni har en fin dag. Vi hörs säkert senare istället..efter att vi varit på husvisning. Spännande! Kram på er.







Bebissugen ♥

Drömmer mig tillbaka till graviditeten och första tiden med T. Såå magiskt att orden inte räcker till. Känslorna från den tiden är så stora. Tittar på bilder från när han var nyfödd och kan liksom se hur min stora lilla snutt gömmer sig där i den lilla, lilla bebisen. Tiden gick så snabbt och jag vill göra och uppleva allt det där igen...längtar såå efter en lillebror/lillasyster. Men var sak har ju sin tid som det så fint heter och jag är så glad och tacksam för det jag har just precis nu ♥  





En ny vecka

Ny vecka. Nya tag! Idag behöver jag verkligen ta nya tag och tänka glada tankar.

Veckan som kommer ser jag verkligen fram emot. Detta kommer bli veckan som vi får välkomna en ny kompis till världen (jodå jag känner det på mig!), jag ska jobba några timmar, vi ska träffa vänner, vi ska njuta av vintervädret och åka hem till småland och fira storasysters 30-årsdag. Det är dethär jag ska lägga fokus på. Inget annat.

Glad måndag kära vänner!



vi kompletterar varandra så fint, min son och jag. jag viker in örngotten i byrån och han plockar ut dom. om och om igen.


Eget rum

Lilla hjärtat grät hjärtskärande när pappan gick för att träna för en stund sedan. Inte likt honom att bli så himla ledsen. Så efter en flaska välling somnade han i min famn. Visste väl att det var något som fattades honom..sömn.

Så nu tänkte jag passa på att visa några små bilder från hans alldeles egna rum. Jag och mannen flyttade alltså till det andra sovrummet igår. Ett heldagsprojekt blev det av det men jag är väldigt nöjd. Det känns verkligen som att vi utnyttjar lägenheten på ett helt nytt vis nu. Vi kan leka på pluttens rum också och inte bara vara i vardagsrummet om dagarna. Och vi har fått ett eget sovrum. Så otroligt skönt!

Ts rum är ju inte alls som jag skulle välja att inreda det om vi gjort det från grunden. Men eftersom vi letar hus så vill vi inte hålla på och måla väggar och sådär i onödan. Detta duger fint i väntan på vårt nya hem.


jag tog bilderna innan vi satt ihop det vita lilla bordet och dom två små stolarna som T fick i födelsedagspresent. men nu är även dom på plats.




ett snabbt hej

God morgon vänner!

Tänkte mest kika in lite snabbt. Ska visa er pluttens "nya" rum som vi tog tag i igår. Inatt har han alltså sovit själv för första gången! Men det får bli senare måste rusa!

Önskar er en fin söndag sålänge. Kram på er. 



Antar Malins utmaning. Här har vi mig idag. Tröja från MQ, byxor från esprit och armband från kyssjohanna.




Helgmorgon


Ännu en dag med bitande kyla. Och solsken. Jag gillar det verkligen, dethär vädret gör mig verkligen glad i själen. Jag och T spenderar denna helgmorgon allena. Mannen har begett sig mot Göteborg för att hjälpa en vän att flytta och jag går fortfarande omkring i morgonrock. En lugn morgon med andra ord. Vi får se vad den här familjen tar sig för framåt eftermiddagen sen.

Jag har lite ommöbleringsplaner för vårt hem vilket skulle innebära ett eget rum till lillen. Det är verkligen på tiden för vi sover inget bra i samma rum längre. Men vi får se om det blir av över huvudtaget för det är ett litet projekt..Vi ska titta på ett hus nästa vecka så vi kanske ska göra det innan vi börjar med för stora projekt här hemma?

Nåväl. Trevlig helg vänner!

 





barndomsvän ♥

ljuvligt skönt det var att få sitta på ett fik ett par timmar och bara vara. Det var precis vad jag behövde idag och nu känner jag mig full av ny energi. 

Det är lustigt hur saker i livet blir ibland. Tänk om jag och min käraste vän under gymnasietiden hade vetat att vi en sisådär fem år efter studenten skulle hamna i samma lilla stad. Vad ör oddsen? Det är så otroligt skönt att ha någon här mitt bland alla nya vänner som känner mig sen barnsben, som vet min bakgrund, som har gnällt över samma högstadielärare, uttalar "R" på samma vis som jag och som kan förstå kärleken till den lilla håla vi kommer från. Åh vad det värmer mitt hjärta att ha henne här. Nära igen ♥ 






ofrivillig träning

Jag kom på den fenomenala idén att gå iväg och handla sådär runt tio-tiden. Apoteket skulle avverkas, och vi behövde friskluft så jag tyckte det var en fin plan. Bara den lilla detaljen att T blev trött halvvägs och ville sova i vagnen. Det är något jag undviker så långt det går eftersom han sover sämre i vagnen och att jag inte hinner duscha i fred under lunchvilan om han avverkat den under promenaden ;) Jag har med andra ord fått ett träningsass nu efter att ha småsprungit hem (uppförsbacke heeela vägen). Känner mig härligt mör i kroppen, och gossen ligger i detta nu och sover i sängen. 

Nu ska jag alltså hoppa i duschen. I eftermiddag väntar en fikadejt på stan med en kär vän. Denna ska njutas utan barn. Ett härligt sätt att fira in helgen. Kram på er.





Meningsfulla dagar


Vilken härlig dag vi har haft idag. Älskar att känna att man faktiskt uträttat något när dagen går mot sitt slut, att man gjort något meningsfullt. Hemmet är skinande rent och vi har haft en supermysig eftermiddag med våra vänner. Det är en sann fröjd att se våra små leka tillsammans.

Nu har mannen kört igång en film här. Vet inte riktigt om det är en i min smak men jag får kanske ge den en chans. God kväll på er fina.







Att inte ha tid

Här sitter jag. Fortfarande i pyjamas. Men vad gör det? Jag har varit väldigt effektiv under morgonen och förmiddagen och dammtorkat varenda liten centimeter här hemma. Nu är det dammsugning och torkning av golv kvar men eftersom T sover så får det vänta.

Det där med "att inte ha tid" har verkligen kommit lite som en chock för mig. Mitt barn tar all tid och det känns ovant att inte hinna med det man vill. Under hans första åtta-nio månader så kunde man ändå hitta tid att göra det man kände för men nu tar han som sagt upp den, med all rätt förstås. Nu har jag en timme på mig att klä mig, äta lunch och kika en snabb sväng i bloggvärlden. Detta ska ske innan vilddjuret vaknar. Lycka till...  


när T var på kalas häromdagen blev han bjuden på dessa små kex. jag har inte ens lagt märke till dom tidigare men köpte hem ett paket igår. om en stund får vi fikabesök och pojkarna bus får väl fika på ett varsitt kex.


hemmadag



Jag kan få lite dåligt samvete dagar som dessa. När vi bara leker inne trots att vi har ett helt vinterlandskap utanför dörren. Men just idag har varit en sån dag när man inte riktigt känner för att ta sig an någonting alls. Vi har lyssnat på musik och testat på ett nytt recept rosmarin- och citronkyckling. Jag har suckat över att barnet inte äter och suckat ännu mer över att jag glömt min laddare till mobilen på jobbet. Men mest har vi faktiskt bara haft det riktigt mysigt och njutit av lugnet.

Nu ska vi fortsätta å samma spår, min kärlek och jag. Film i form av friends with benefits ska avverkas. Men först ska jag nog gå och göra mig en kopp varm chocklad.

Kvällskramar till er ♥







Yoghurttips

Jag måste bara slå ett slag för dendär islänska yoghurten; skyr. Igårkväll på jobbet satt jag och var småhungrig, gick till kylskåpet och vägde yoghurtförpackningen i handen och tänkte att den nog skulle ramla ner i lilltån om jag åt den. Men ack så fel, den var faktiskt riktigt mättande! Nu är ju inte yoghurt riktigt min grej egentligen men för er som tycker om det så tycker jag absolut den var värd sina 17-18 kronor.




RSS 2.0