Regnbågen är till för alla!

Det blir mycket stugsittande nu när sjukdom härjar i pluttens kropp. Längtar till att sätta på honom vårskorna så att vi får komma ut och andas vår. För igår kände jag det på riktigt. När jag gick sträckan mellan bilen och jobbet så luktade det vår och jag blev så lycklig i hela kroppen. Idag lyser solen med sin frånvaro men på imorgon har dom lovat stor sol och ett gäng plusgrader. Lycka!!

Nu ska jag försöka hinna med att klicka mig in på h&m och lägga en beställning må lite "måste-ha" saker till min lilla skrutt. Det är så roligt att handla till dom små och extra roligt är det när det faktiskt behövs. Annars blir det gärna att man köper bara för att det är fint trots att garderoben redan är full...
Lady Dahmer twittrade så fint igår, att regnbågens färger är till för alla. Hon sätter ofta ord på mina tankar..dom där orden som jag har så svårt att få fram själv skriver hon ofta. Just det där att flickors garderob ofta består av 90% rosa och pojkars motsvarande blått tycker jag är helfel (men det kan väl ingen missat?). Varför har vi så stort behov av att sätta våra barn i fack? Varför gillar vi inte olika? Att inte fler förstår att färger visst sänder ut budskap om hur vi är och att vi blir bemötta därefter (en rosa pluttinuttprinsessa blir förstås bemött på ett visst sätt och blir ofta kommenterad utifrån sitt utseende. Det är det hon får med sig när hon växer upp. Hur VIKTIGT det är att vara fin och söt. Att det är flickor som får ätstörningar är väl inget konstigt?)

Jag har gjort en helomvändning när det gäller kläder och färger. När T låg i magen skulle det var ljust och vitt och stilrent. Nu när han finns så har han lärt mig hur underbart det är med mönster och regnbågens alla färger. Att han har rätt till allt och att jag inte har rätt att bestämma i förväg vad han ska tycka om. Jag kommer aldrig välja bort något för att mitt barn har ett vsst kön. Här hemma kommer det aldrig finnas en blå eller rosa garderob. Det kan jag lova.

Och bara för att förtydliga. Vi är alla olika och vi tycker alla olika och vi vet alla vad som är bäst för våra egna barn. Man behöver inte tycka samma och jag dömmer absolut inte dom som gör på annat vis med sina små. Detta är dock ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat och jag kommer säkert ventilera mer här när jag känner att det behövs. För det gör det ibland.
  


Kommentarer
Postat av: Ida - mamma till Nova <3

Fantastiska kloka ord vännen. Det är nästan sorgligt hur det ligger till med sånna ämnen i dag. Alla har rätt att bära vilka kläder de vill, leka med vilka leksaker de vill. Men jag tror att det har mycket att göra med hur man uppfostrar sina små från början :)

Kram

2012-03-01 @ 11:40:39
URL: http://idacarlgren.blogg.se/
Postat av: Madeleine - Mamma - Foto - Oslo

Jag gillar fortfarande vitt, svart och neutralt tror jag, precis som på mig själv, men jag älskar att kasta in fler och fler färgglada och härliga plagg i garderoben. Både från pojk- och flickavdelning (gillar inte den uppdelningen!) :DKram vännen!

2012-03-01 @ 13:43:13
URL: http://madeleines.se
Postat av: Sandra

Jag är helt med dig! Även om garderoben blivit mer blå än vad jag tänkte mig när L låg i magen... Tycker utbudet i många affärer är riktigt dåligt. Är man ute efter att köpa ngt typ rosa är det nästan omöjligt om man inte dessutom vill ha puffärmar eller blommor och prinsessor som motiv. Tacka vet jag PoP, synd bara att priserna är som de är....

2012-03-01 @ 13:51:38
URL: http://litenopyret.blogg.se/
Postat av: Tina - Minnas mamma

Det är SÅ härligt med färger! Klart att man måste kunna variera färgerna barnet har på sig och absolut sänder det ett budskap. Men det viktigaste i grund och botten är nog att vara tydlig inför barnet med att "alla kan ha på sig var man vill", "det finns inga pojk- eller flickfärger", "han kan visst ha en rosa tröja", "hon kan visst ha en blå tröja med en riddare på" (sen är det förstås ännu bättre om man själv samtidigt lever som man lär och faktiskt klär barnet i alla dom här färgerna, då blir det lättare att förklara :) ),men sen också att man är tydlig med den självklara biten om att alla kan. Pojkar måste inte vara starkare än flickor. Pojkar kan vara modiga och flickor också. Flickor får ta plats precis som pojkar får. Man får varken slå pojkar eller flickor, osv, osv... Ja, hela den biten.. :)

2012-03-04 @ 21:06:10
URL: http://hejtina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0